Σύστημα για γενετικές αναλύσεις και μοριακή διαγνωστική που διασφαλίζει ευρύτητα εφαρμογών, χαμηλό κόστος, μεγαλύτερη ταχύτητα-ακρίβεια, εταιρεία Micro2Gen και με εκπρόσωπο ομάδας τον κ. Αλέξανδρο Μπλιώνα.

Η Micro2Gen είναι μία εταιρεία κατασκευής βιοϊατρικών συσκευών και παροχής υπηρεσιών γενετικών αναλύσεων και μοριακής διαγνωστικής. Οι πρωτοποριακές αυτές υπηρεσίες διάγνωσης ασθενειών βασίζονται σε γενετικά δεδομένα (DNA).
Υλοποιούνται με τη χρήση ενός καινοτόμου Lab-On-a-Chip biochip και την αντίστοιχη συσκευή διαχείρισης της διαγνωστικής εξέτασης και ανάγνωσης των αποτελεσμάτων του biochip. Στo biochip ολοκληρώνονται τρεις διαφορετικές διεργασίες, οι οποίες σήμερα γίνονται σε τρεις θέσεις εργασίας εργαστηρίων γενετικών ελέγχων χρησιμοποιώντας πολύπλοκες διεργασίες και μεγάλα μηχανήματα αναλυτές. Οι τρεις αυτές διεργασίες είναι η απομόνωση και ο καθαρισμός του DNA από το δείγμα (σταγόνα αίματος), η ενίσχυση του DNA, η υβριδοποίηση DNA και η ανίχνευση, μια διαδικασία η οποία οδηγεί στον εντοπισμό συγκεκριμένων μεταλλάξεων που σχετίζονται με ασθένειες (π.χ. καρκίνος) ή στον ακριβή εντοπισμό παθογόνων μικροβίων για στοχευμένη θεραπεία λοιμώξεων.

MICRO2GEN - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ»
Share: