Προφορική Αξιολόγηση 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!»

Η Προφορική Αξιολόγηση του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που συνδιοργανώνουν η Eurobank και ο ΣΕΒ πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2015.

Οι φιναλίστ (από την κατηγορία Εφαρμοσμένη Έρευνα και από την κατηγορία Καινοτομία) που προκρίθηκαν κατά το στάδιο της γραπτής αξιολόγησης,  προσκλήθηκαν  να συμμετάσχουν σε αυτό το στάδιο της τελικής κατάταξης η οποία διεξάγεται με διαφάνεια και εγκυρότητα και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η Προφορική Αξιολόγηση πραγματοποιείται με προφορική εξέταση/παρουσίαση ενώπιον τριμελούς επιτροπής που ορίζει το Επιστημονικό Συμβούλιο ανά υποψηφιότητα, στην οποία συμμετέχουν κατά προτίμηση αξιολογητές που συμμετείχαν στη γραπτή αξιολόγηση ή και άλλοι αξιολογητές, αναγνωρισμένου κύρους, προερχόμενοι από την επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα.

Για την πραγματοποίηση της Προφορικής Αξιολόγησης η κάθε ομάδα έχει έναν εκπρόσωπο που κάνει  15λεπτη παρουσίαση η οποία χρονομετρείται. Στο χρόνο αυτό ο υποψήφιος θα πρέπει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας που επικαλέστηκε και στην γραπτή αξιολόγηση καθώς και να επιχειρηματολογήσει γιατί η υποψηφιότητα του μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που περιέγραψε στην γραπτή υποβολή της υποψηφιότητας του. Μετά την παρουσίαση ακολουθεί δεκάλεπτη διαδικασία ερωτήσεων -απαντήσεων/ διευκρινίσεων μεταξύ των αξιολογητών και της ομάδας. 

Η διαδικασία της Προφορικής Αξιολόγησης του 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Share: