Η Αγγελική Παππά που διακρίθηκε με το I love dyslexia στον 3ο Διαγωνισμό Η Ελλάδα Καινοτομεί! υποψήφια για το Global Teacher Prize!

Το Global Teacher Prize θεωρείται το βραβείο Νobel για τους εκπαιδευτικούς. Η Αγγελική Παππά επιλέχθηκε ανάμεσα από 8.000 συμμετοχές και αιτήσεις που υπεβλήθησαν από 148 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος του Παγκόσμιου Βραβείου Δασκάλου είναι η αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής ενός δασκάλου στο επάγγελμα του αλλά και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην κοινωνία. Η Αγγελική Παππά, η οποία ειδικεύεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες, επιλέχθηκε ως μία από τους 50 φιναλίστ που διεκδικούν το βραβείο Global Teacher Prize αφού αναγνωρίστηκε η προσωπική της συμβολή στην παγκόσμια παιδαγωγική στον τομέα εξειδίκευσής της.

 Η Αγγελική Παππά είναι καθηγήτρια αγγλικών - ειδική παιδαγωγός, µε εξειδικευµένες µεταπτυχιακές σπουδές στη διαφοροποιηµένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα. Είναι ιδρύτρια, υπεύθυνη σπουδών και εκπαιδεύτρια καθηγητών ξένων γλωσσών στο “i love dyslexia”(ILD), τον πρώτο και µοναδικό διεθνώς απόλυτα εξειδικευµένο χώρο βιωµατικής και ολιστικής εκµάθησης αγγλικών για µαθητές µε δυσλεξία και ειδικές µαθησιακές ανάγκες. Επίσης, είναι ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών σε διεθνή projects στο πανεπιστήµιο Folkuniversitetet στην Uppsala της Σουηδίας. Έχει εργαστεί ως SENCO σε ελληνικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο IB και είναι επιστηµονικός συνεργάτης του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και του Παν/µίου Θεσσαλίας, διδάσκοντας και συγγράφοντας ακαδηµαϊκά και εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Συνεργάζεται µε πληθώρα φορέων (πανελλήνια οµοσπονδία γονέων µαθητών µε δυσλεξία, ΠΕΚ, σχολικοί σύµβουλοι, Υπουργείο Παιδείας κ.α.) και είναι καλεσµένη σε πολυάριθµες εισηγήσεις στο κοµµάτι της ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα.

Επιπροσθέτως, συµµετέχει ως εκπρόσωπος της χώρας σε ευρωπαϊκά χρηµατοδοτούµενα διεθνή προγράµµατα στην καινοτοµία στην παιδεία µε την ιδιότητα της εκπαιδεύτριας και ερευνήτριας. Τέλος, έχει λάβει τιµητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς και τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης για το σύνολο της καινοτόµας εκπαιδευτικής της συνεισφοράς στη χώρα µας. Όραµα και έργο της είναι η ποιοτική, ολιστική παιδεία για όλους, µέσα από προγράµµατα, που καλλιεργούν προσωπικές, κοινωνικές και ψυχονοητικές δεξιότητες ζωής για ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα».

 Η Αγγελική Παππά μας ανέφερε ότι «Η διάκρισή μας στους 10 καινοτόμους οργανισμούς της χώρας μας είναι βέβαιο ότι συνέβαλε θετικά στις διεθνείς υποψηφιότητές μας και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά για την ανάδειξη του έργου μας μέσα από το Διαγωνισμό Η Ελλάδα Καινοτομεί!»

Συγχαρητήρια Αγγελική!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποψηφιότητα της Αγγελικής Παππά και του I love dyslexia στο Global Teacher Prize μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.globalteacherprize.org/finalist/aggeliki-pappa
Share: